Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarı 2019 Engelleme yapılmış, erişimi yasaklı olan sitelere giriş nasıl yapılır? Herkesin merak ettiği bir konu olan yasaklı sitelere girişi bu yazımızda anlatacağız. Daha önce dns ayarları konusunda detaylı bir makalemiz ile tüm Türkiye’nin dns ayarlarını değiştirmesine yardımcı olduk. Bu yazımız ile de DNS dışında daha farklı neler ile yasaklı sitelere giriş yapabiliriz bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım.
Yasaklı Sitelere Nasıl Giriş Yapılır?
Bunun için bir öneri olarak DNS ayarlarını yaparak girebilirsiniz, Bunun için detaylı konu http://www.mustafaozcan.info/blog/dns-ayarlari-2014-yeni-dns-adresleri-dns-degistirme.html bağlantısına tıklayarak kolayca elektronik cihazlarınızın dns ayarlarını yapabilirsiniz.
Bunun haricindeki yöntemlerden biri olarak bilinen Proxy eklentisi ile yasaklı sitelere erişim yapabiliriz.Son zamanlarda en sık kullanılan ZENMATE programı ile bu konuda 5 farklı ülkeden IP’ler oluşturarak bizi yasaklı sitelere hızlı bir şekilde başarmış bir eklenti olarak tarayıcımıza ekli bir şekilde geliyor.Tarayıcı ile kurulu olarak kullanılan Zenmate hakkında detaylı bir bilgi verelim.
VPN’ler engellendi
Zenmate Nedir Nasıl Kullanılır?
Chrome, Firefox ve Opera gibi web tarayıcıları için aktif bir şekilde kullanılan Zenmate eklentisi ile 5 adet farklı ülkenin Proxy eklentisi olarak sanki o ülkeden bağlanıyormuş gibi erişim yapabiliyorsunuz. Bu erişim sayesinde yasaklı sitelere girişte sorunsuz bir şekilde gezinmeye başlayabiliyorsunuz.Zenmate sayesinde internette gezinirken kişisel bilgilerinizin gizliliğini korurken, engelsiz ve sınırsız bir şekilde sörf keyfini çıkaracaksınız.
Zenmate for Chrome
Zenmate for Firefox
Zenmate for Opera
Zenmate for iOS
Zenmate for Android
Bağlantılardan Zenmate’in size uygun olan sürümlerini indirebilirsiniz. Zenmate ile daha hızlı bir yasaklı sitelere giriş sağlayabilirsiniz.
Bunlara ek olarak birkaç yöntem daha sunmak istiyorum. Yasaklı sitelere giriş 2019 için merak ettiğiniz diğer sorulara cevap verecek bir iki başlık sunalım.
VPN Nedir?
VPN (Virtual Private Network) basit anlamıyla internete bir başka bilgisayar üzerinden erişim işlemidir. Bu yöntemde bağlanmak istediğiniz sitelere doğrudan değil de tanımladığınız VPN sunucusu üstünden erişim sağlıyorsunuz. Böylece dışarıdan teknik takip yapılamadan hem bütün veri akışınız şifrelenir hem de internet ile aranızda bir perde, koruma kalkanı yer almış olur. Esas kullanım amacı kurumsal güvenlik olsa da VPN bugün sansür, erişim engelleme ve takipten kurtulmak isteyenlerin kurtarıcısı haline gelmiştir.
VPS Nedir?
VPN genel hizmet veren sunuculardır. Sizinle birlikte binlerce insan aynı sunucu üzerinden hizmet almaktadır. VPN’e bağlandığınızda, aynı IP adresini o hizmete bağlı bütün kullanıcılarla paylaşırsınız. Sunucunun yoğunluğu arttıkça devletlerin dikkatini çeker ve IP adresleri bloke edilir. Hizmet aldığınız VPN yeni bir IP tanımlayabilir ve bu şekilde erişime devam edebilirsiniz. Fakat bir süre sonra o IP’nin de bloke edilmesi muhtemeldir.
Burada çözüm olarak karşımıza VPS (Virtual Private Server) çıkmaktadır. VPS’i ise kendi özel VPN hizmetiniz olarak düşünebilirsiniz. VPS sadece sizin kullanabildiğiniz size özel kişisel VPN’dir.
Alternatif çözümlerinizi bizimle paylaşabilir, yazı altından sorularınızı yöneltebilirsiniz.
Mustafa Özcan / [email protected]