10 Kasım Özel Sözleri | 10 Kasım Mesajları | Resimleri

10 Kasım: atatürk | atatürk resimleri | atatürk facebook resimleri | 10 kasım | 10 kasım atatürk | resimleri | 10 kasım 2014 | 10 kasım atatürk resmi | atatürk profil resmi | mustafa kemal atatürk | bayrak Bugün saat 9’u 5 geçe 10 Kasım 1938’de atamıza son vedamızı yaptık.Özlemle andığımız 10 Kasım resimleri paylaştığımız bu saygı değer günde atamızın aramızdan ayrılışının tam tamına 76.yılını kutluyoruz.Bu özel günde dışarıda bayrakların eksik olmadığı, televizyon kanallarında onun sesinden nutukların dinletildiği, sergilerde Atatürk ile ilgili gösterimler yapıldığı 10 Kasım 2014’ü anıyoruz.

Bu yılda 76.kez saygı duruşunu yaptığımız bugün de Mustafa Kemal Atatürk‘ü bir özlem içinde aramızda yaşatıyoruz.Atatürk’ün yaşamı, yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı bu yılların özleminin giderildiği bu özel günde, Anıtkabir ziyaretleri ile Atatürk kabristanda ziyaret edilir.

10 Kasım

Tüm yurtta saygıyla andığımız Atamız için düzenlenen törenlerde Atatürk’ün sözleri söylenerek bir kez daha yad edilir.Ölüm anı olan saat dokuzu beş geçe “ti” sesi ile saygı duruşuna geçilip Atatürk saygıyla anılır.Ata’nın yaşam öyküsü 10 Kasım günü bir kez daha hatırlanır.

İşte aradan geçen 76.yılda halen bugün yaşarmış gibi yaşatılan 10 Kasım günü için özel resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.Atatürk Resimleri her yerde taşınarak, anılıyor. Facebook, Twitter, Instagram , Whatsapp gibi birçok sosyal platformda Atatürk (10 Kasım) profil resimlerine ve kapak resimlerine yer verebilirsiniz.

10 Kasim Ataturk Sozleri 10-KASIM 10-kasim_194755 10kasim1 10-kasım-2011_194651 10-kasim-2013-pazar-izmir-bisiklet- 10-kasim-ataturk 10-kasım-ataturk 10-kasim-atatürkü-anma 10-kasim-resimleri-3 6160a98fa6c063ebdb4bf62f41face39 37750 525788-10-kasim-ataturk-9 585243-10-kasim-ataturk-9 10151319_10kasm 1352531905_atagh jpg popup_10Kasim2013

 

ilginizi çekebilecek aramalar:

Girişimcinin yol haritası TED konuşmalarından seçmeler

1984 yılında “Paylaşmaya Değer Bilgiler” sloganıyla yıla çıkan TED, kar amacı gütmeyen bir topluluk ve ilk çıkışında teknoloji, eğlence ve tasarım konu başlıkları altında insanları bir araya getirmek için kurulmuş bir topluluk.Yıllar geçtikçe büyüyen TED,şu an 1400′den fazla TED konuşmacısının yer aldığı TED Talks‘a her hafta yeni bir konuşmacının videosu ekleniyor.

Bende dikkatimi çeken girişimcilik ve teknoloji üzerine yapılmış konuşmaları sizlerle paylaşmak istedim.Daha önce “İnternet” diye bildiğimiz o sır nedir yazısında birkaç konuşmayı paylaşmıştım.

Angela Lee Duckworth: Başarının anahtarı? Metanet

Prestijli bir işten ayrılan Angela Lee Duckworth, New York devlet okullarında 7. sınıflara matematik öğretmeye başladı. Başarılı öğrencileri hırslı öğrencilerden ayıran tek şeyin I.Q. olmadığını hemen fark eden Angela, buradaki konuşmasında, başarının habercisi olarak adlandırdığı “metanet” teorisini açıklıyor.

Harish Manwani: Kâr her zaman amaç değildir

Global bir şirketin baş işletme yöneticisinin, bilanço ya da kâr hanesinden öteye bakmasını çok beklemezsiniz. Fakat Unilever’in BİY’i Harish Manwani, üst düzey karar verme aşamasında değer, amaç ve sürdürebilirlik katmanın sadece akıllıca değil, 21.yüzyılda sorumlu iş yürütmenin tek yolu olduğuna dair tutkulu bir savunma yapıyor.

Jason Pontin: Teknoloji büyük sorunlarımızı çözebilir mi?

1969’da, Buzz Aldrin’in ay yüzeyine tarihi adımı insanlığı teknolojik olanaklar dönemine sıçrattı. Teknolojinin müthiş gücü tüm büyük problemlerimizi çözmek için kullanılabilirdi. Günümüze doğru ileri sararsak, ne oldu? Kendimize göstereceğimizin hepsi mobil uygulamalar mı? Gazeteci Jason Pontin teknolojiyi etkili kullanmamızda ortaya çıkan sorunlara yakından bakıyor… gerçekten önemli sorunlara.

Richard St. John:”Başarı devamlı bir serüvendir”

Samimi tavriyla Richard St. John bize basarinin tek yonlu bir yol olmadigini devamli bir seruven oldugunu hatirlatiyor.Bize iyi bir ornek verebilmek icin kendi sirketinin yukselisini ve tekrar dususunu kullaniyor —durdugumuzda, kaybederiz.

Türler arası internet? Gelişmekte olan bir fikir

Maymunlar, yunuslar ve filler mükemmel iletişim becerileri olan hayvanlardır. İnternet, onlar gibi duyu yetisine sahip hayvanları da içerecek şekilde genişletilebilir mi? Dört mükemmel düşünürün panelinden yeni ve gelişen bir fikir: Yunus araştırmacısı Diana Reiss, müzisyen Peter Gabriel, nesnelerin interneti vizyoneri Neil Gershenfeld ve internetin babalarından biri Vint Cerf.

Mustafa Özcan